Valhalla  
вернуться   Valhalla > Дневники > >>S<<
Регистрация

[we know who we are and what we wanna say and we don't care who's listening. we don't rebel to sell. it just suits us well. we're the bright young things]
Оценить эту запись

Ny rapport bekrefter innvandrerhets 22. juli

Запись от >>S<< размещена 21.03.2012 в 10:54

I en rapport fra Antirasistisk Senter dokumenteres det flere tilfeller av trakassering av innvandrere før Anders Behring Breivik ble pågrepet 22. juli. Rapporten er laget på oppdrag fra regjeringens 22. juli-kommisjon.

Publisert: 21.03.2012 kl. 06:14
Endret: 21.03.2012 kl. 06:17


Ifølge rapporten fant det sted omfattende hets og trakassering av innvandrere i timene før det ble klart at en hvit nordmann sto bak bomben og skytingen på Utøya, skriver Vårt Land.
Antirasistisk senter har gjort dybdeintervjuer med 15 personer som er blitt utsatt for hets. De har til sammen vært i kontakt med over 70 personer, og har fremdeles flere intervjuer å gjennomføre.
- Det er mange som forteller at de har hørt om noen som ble trakassert, men vi har kun forholdt oss til førstehåndskilder, sier Kari Helene Partapuoli, leder for Antirasistisk Senter.
Historiene i rapporten er sterke, og flere av hendelsene er svært alvorlige. I tillegg til fysiske angrep, som lugging, sparking og knivtrusler, ble mange utsatt for muntlig sjikane eller nektet adgang til offentlig transport.
Selv om flere forteller at de ble utsatt for rasisme og vold, hadde ingen politidistrikter mottatt anmeldelser eller rapporter om overfall én uke senere. Partapuoli. mener dette skyldes en generelt liten vilje til å snakke om disse hendelsene.
- For våre informanter var det uaktuelt å ringe og forstyrre politiet den dagen, sier hun.
Til Dagsavisen sier Zakaria Saaliti, leder av organisasjonen «Ung muslim», at muslimer og andre med minoritetsbakgrunn må bli flinkere til å anmelde trakassering.
- Det er viktig når vi ser at enkelte medier har satt spørsmålstegn ved om det var trakassering, siden ingen hadde anmeldt, sier han.
Размещено в актуальности, (c)
Просмотров 840 Комментарии 0
Всего комментариев 0

Комментарии

 

Реклама
реклама
Buy text link .

Часовой пояс в формате GMT +3. Сейчас: 11:24


При перепечатке материалов активная ссылка на ulver.com обязательна.
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.