![]() |
|
![]() |
#1 |
Гость
Регистрация: 08.2011
Сообщений: 4.902
Репутация: 74 | 7
|
![]()
Juletiden er for mange den beste tiden på året.Det er tillatt å kose seg innendørs og bruke tiden på å pynte opp,klippe litt pynt ,sette sammen blomster og lage små duftende arrangementer rund omkring i huset.
![]() Nå tennes tusen julelys Nå tennes tusen julelys Det strålet rundt vår jord, og himlens stjerner blinker ned til liten og til stor. ![]() Og over land og by i kveld går julens glade bud om han som fødtes i en stall, vår frelser og vår Gud ![]() Du stjerne over Betlehem, send dine stråler ned, og minn oss om at julens bud er kjærlighets og fred. ![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
Регистрация: 07.2010
Проживание: Det barbariske land
Сообщений: 8.909
Записей в дневнике: 41
Репутация: 71 | 11
|
![]()
Ja, jeg liker denne tid også. Vi feirer jul litt senere, og nyttår er viktigere for oss her i Russland. Jeg foretrekker å bli hjemme og invitere gjester, men ikke så mange. Jeg gikk i byen med vennene og drakk vodka og øl da jeg var yngre. Men nå drikker jeg ikke.
Er det ditt hus på bildet?
__________________
"Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil".(c) _____________ e-mail: [email protected] |
![]() |
#3 |
Гость
Регистрация: 08.2011
Сообщений: 4.902
Репутация: 74 | 7
|
![]()
nei, det er ikke mitt,men her,i dette fotoalbumet skal jeg lage forskjellige bilder med julemotiver :mine og andres
![]() ![]() Vårt fjerde lys vi tenner, hør englesangen nær. Fold hender,barn,fold hender: Nå har vi julen her. ![]() jo,det vet jeg! ![]() Juleaften-som på russisk heter Rojdestvo-ble offisielt helligdg og fridag først i 1991.Endelig tok staten hensyn til kirken og de troendes behov.Rundspørrindene viser likevel at de fleste russere ikke oppfattet denne dagen som den aller største helligdagen,slik man gjør i mange vestlige land.Tradisjonene for julefeiringen har dessverre gått tapt i løpet av sovjettiden.At jul kommer etter nyttår ,glør ikke saken lettere.Feiring av høytidsdager har alltid vært en alvorling sak for russere.De har til og med det megetsigende uttrykket "å slappe av etter fridager".Folk rekker ikke engang å puste lettet ut etter en heftig feiring av nyttårsaften før de skal inn i en ny feiringsrunde.Nyttårsfesten overskydder alt som kommer etter.Derfor nøyer mange seg mrd å lage en"symbolsk" fest på julekvelden,selv om det alltid finnes unntak" ![]() ![]() ![]() Den gamle nissen satt så trist på låven julekveld, de glemmer meg nok nå som sist og spiser grøten selv. ![]() Jeg har mange nissefigurer hjemme ![]() ![]() ![]() Denne Julenissen er min favoritt ![]() ![]() ![]() Juleribbe er en vanlig middag på julaften i mange norske hjem. Juleribbe med poteter, surkål og annet tilbehør hører julen til. Her finner du oppskrift på tradisjonell juleribbe. Juleribbe Sag over beina på undersiden med en fintagget sag. Lag 6-8 cm lange porsjonsbiter. Sag bena helt over, men sag ikke inn i kjøttet. På midtribbe må ryggbeinet på kotelettkammen sages over med ca. 2 cm mellomrom (da blir det enklere å skjære opp skiver etter steking). Butikken kan også gjøre dette for deg. Du lager ruter i svoren ved å skjære gjennom den og ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbe-beina blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Gni inn ribba med salt og pepper 1-2 dager før steking! La den ligge kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet. Tips for sprø svor: Legg ribba i langpannen med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Når du bygger den opp, må du passe på så den ikke blir høyere på en av sidene. Dette gjelder spesielt for midtribbe. Hell ca. 2 dl vann i langpannen og dekk ribba med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping. Forvarm ovnen til 230 grader. Sett den foliekledde langpannen med ribba og vannet midt i ovnen i ca 30 minutter. Nå “blåser” ribba seg litt opp og svoren spriker. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 grader. Sett pannen tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1,5 time for tynnribbe og ca. 2 – 2,5 timer for midtribbe). Ofte får ribba prø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett pannen høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 grader eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene. La ribba hvile i ca 20 minutter før du skjærer den opp ! Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål – og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær m.m. ![]() Последний раз редактировалось Katten: 12.11.2014 в 18:27. |
![]() |
#7 |
Гость
Регистрация: 08.2011
Сообщений: 4.902
Репутация: 74 | 7
|
![]()
nei!,nei!Julestjerner er levende julepynt.Euphorbia pulcherrima-Пуансеттия(ИЛИ МОЛОЧАЙ КРАСИВЕЙШИЙ ), Рождественский цветок.Julestjernen finnes i stadig nye sorter i fargene rødt, burgunder, rosa, fersken, gyllen, kremhvit og hvit. Den finnes også som tofarget og hvitspettet. Jul er tradisjon og rødt er julens farge. Selv om vi kan velge mellom ulike farger, er det først og fremst de røde julestjernene vi kjøper.
Добавлено спустя 2 часа 56 минут: ![]() ![]() Последний раз редактировалось Katten: 05.12.2011 в 19:19. |
![]() |
#11 |
Гость
Регистрация: 08.2011
Сообщений: 4.902
Репутация: 74 | 7
|
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
Регистрация: 07.2010
Проживание: Det barbariske land
Сообщений: 8.909
Записей в дневнике: 41
Репутация: 71 | 11
|
![]()
Fine bilder. Min mor har en liten samling av brevkort fra Europa (de fleste er fra Tyskland).
Det ser ut at alt er ferdig for å feire jul hos deg. Og vi har bare en flaske vin ennå (det er for kona og våre venner for jeg drikker ikke). |
![]() |
#15 |
Гость
Регистрация: 08.2011
Сообщений: 4.902
Репутация: 74 | 7
|
![]()
Godt spørsmål!!!
![]() ![]() Добавлено спустя 31 минуту: I samme slengen vil jeg vise flere bilder om en repotrasje som var på TV'n .Dette er en fabrikk som produserer akevitt. ![]() ![]() ![]() Oppskriftbok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Последний раз редактировалось Katten: 13.12.2011 в 01:09. |
![]() |
#19 |
Junior Member
Регистрация: 12.2011
Проживание: Норвегия
Сообщений: 18
Репутация: 0 | 0
|
![]()
Pepperkaker liker jeg godt, men spiser de ikke ofte. De kan også brukes som julepynt hjemme, men da skal de kjøpes/bakes med hull i.
Akevitt. Den likte jeg ikke siden den er altfor sterk etter min smak, men i år tok jeg sjans og smakte den på nytt - det var ikke så verst. Det finnes også såkalt "Akevitt for damer", den smakte jeg på et julebord for noen år siden. Hva er det egentlige navnet på den vet jeg ikke, men smaken var mild husker jeg. Hvis jeg skal beskrive akevitt, synes jeg at smaksmessig kan den ligne på anis eller lakris, men er mildere enn de ovennevnte. Akevitt er gjennomsiktig, har gulaktig farge og serveres i små glass i likhet med russisk vodka. Vodka liker jeg ikke, men synes det er helt ok å bruke den i forskjellige drinker eller tilsette den i gløgg. |
![]() |
#20 |
Гость
Регистрация: 08.2011
Сообщений: 4.902
Репутация: 74 | 7
|
![]() |
Для отправления сообщений необходима Регистрация |
опции темы | |
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Разделы & Форумы | Ответов | Последнее сообщение |
Peter Beste (Black Metal Photography) | Neurot | Изобразительное искусство | 8 | 09.04.2004 23:35 |
Реклама | |
![]() |